Lents de Contacte, com les utilitzem?

Òptica Gràcia - Lentilles

Segueix @opticagracia a les xarxes socials i  aconsegueix el teu regal!

Consells sobre les lents de contacte:

Tant si utilitza les lents de contacte per primera vegada com si porta anys utilitzant-les, aquests consells sobre com posar-se-li ajudaran a evitar molts problemes que pateixen alguns usuaris de lents de contacte.

  • Disposi sempre de solució per a lents de contacte
  • Llevat que utilitzi lents de contacte de reemplaçament diari (també anomenades «diàries»), no esperi fins al final del dia per descobrir que s’ha quedat sense solució de neteja.
  • Guardar sempre un pot de solució de reserva l’ajudarà a evitar aquest tràngol.

Això resulta especialment important perquè hem d’utilitzar solució de neteja neta i nova cada vegada que toquem les lents de contacte.

  • No utilitzeu mai aigua corrent per netejar les seves lents de contacte. Pot contenir impureses microorganismes resistents i infecciosos.

Consells per posar-se i llevar-se les lents de contacte:

Òptica Gràcia | Palafrugell - Platja d'Aro

  • Renteu-vos les mans i eixugueu-vos abans de posar-se o treure les lents de contacte

Qualsevol partícula que tingui en les mans en tocar les lents podria acabar dins dels seus ulls. Renteu-vos les mans amb un sabó antibacterià i eixugueu-vos a fons abans de tocar les seves lents de contacte. Eviteu utilitzar cremes o sabons a base d’oli o perfumats abans de tocar les lents, ja que podria contaminar o tacar amb una pel·lícula oliosa.

  • Comenceu sempre pel mateix ull quan es posi les lents

Quan es posi les lents de contacte, comenci sempre pel mateix ull. D’aquesta manera reduirà les possibilitats de confondre les lents. Sí, igual que les sabates, la lent de l’ull esquerre i la del dret són diferents.

  • Poseu la lent de contacte al palmell de la mà
  • Agafeu la lent de contacte col.locant-la al palmell de la mà. Si l’agafa amb els dits augmentaran les possibilitats de esquerdar-a amb les ungles. Les ungles poden danyar la superfície de la lent i, a més, són un niu de bacteris.
  • Treguis les lents si nota dolor o incomoditat

Si després de posar-les lents de contacte sent dolor o incomoditat, o si la gent li comenta que té els ulls vermells, tregui-se-les, El dolor i la incomoditat és la forma que tenen els ulls de dir-nos que alguna cosa els està ocasionant problemes. Si li ocorregués això repetides vegades, contacti amb la seva optometrista de opticagracia.es per comprovar si està utilitzant les lents de contacte correctes i correctament.