El Glaucoma

Òptica Gràcia - Què és el Glaucoma

Com saber si pateixes glaucoma? ¿Que és el Glaucoma?

Hem pensat que et seria útil conèixer una mica més d’aquesta malaltia.

🔹El glaucoma és asimptomàtic en un inici. Es d’aquestes malalties que no t’adones que la pateixes fins que ja és una miqueta tard i la malaltia està avançada.

Es considera que és una neuropatia òptica, generalment de el nervi òptic que és l’encarregat de transmetre la informació rebuda a la retina a el cervell.

Òptica Gràcia - Què és el Glaucoma

🔹Símptomes:
No hi ha símptomes en un inici i comença amb alteracions lleus de el camp visual més perifèric, de vegades amb una elevada pressió intraocular però que pot ser que tampoc es detecti, quan la malaltia evoluciona es creen zones cegues a la retina que creixen en el temps i es poden apropar a la màcula que és la zona central per on nosaltres veiem tot el detall.

🔹Es important que puguem realitzar l’examen visual complet, així a Òptica Gràcia podem detectar alguns indicis com ara prenent la pressió intraocular i realitzant les fotografies i escàner de retina.
Si trobem signes evidents de glaucoma ( o d’alguna altra patologia ocular ) o tan sols dubtes, aleshores realitzem l’informe Optomètric per ajudar-te i que puguis acudir a el metge o metgessa de la teva confiança.

🔹Tractament-cura:
No hi ha cura actualment pel glaucoma però si es pot frenar fins i tot prevenir.

L’oftalmòleg recepta medicació en forma de col·liri (gotes per baixar la pressió) i en ocasions fins i tot pot millorar amb alguna petita cirurgia (Iridotomia).

‼️El més important és la prevenció i detecció precoç del Glaucoma i altres patologies per això‼️ ️
🔹El equip d’Òptica Gràcia et facilitem el que puguis acudir per la teva revisió anual i et quedes tranquil@.
👁✨El glaucoma és la primera causa de ceguesa en el món en majors de 60 anys.